Lilla Erstagården är Nordens första barn- och ungdomshospice och som drivs av Ersta diakoni. Verksamheten har varit i gång sedan hösten 2010 och startade då i tillfälliga lokaler.

Vi på OP2 har haft nöjet att bygga ett hus som har specialanpassats för att patienter ska kunna vårdas tillsammans med sina familjer. Förutom vårdrum finns också bland annat sinnesrum, aktivitetsrum med tv-spel och en ateljé där man kan måla och pyssla.

nyalillaerstagarden3

– Det var verkligen en utmaning att bygga ett sjukhus i en hemmamiljö. Framförallt var det viktigt att det på alla sätt och vis skulle kännas som en hemmamiljö för patienterna. Nyckeln till framgång har för vår del legat i att vi varit med i projektet, från start till överlämnande, vilket gjorde att jag och mina medarbetare hela tiden haft stenkoll på allt från projektering till tidsplaner och ekonomi. På så vis kan vi på bästa sätt bidra med vår byggkompetens, berättar OP2:s Arbetschef, Thomas Borchert.

När det var dags för invigning var självklart drottningen där och höll invigningstalet tillsammans med Ersta diakonis direktor Stefan Nilsson.

op2_5

Relaterade jobb